Kindervital për fëmijë

FORMULË E RE
I pasur me kalcium që absorbohet mirë dhe vitamina A, B, C, D dhe E.

250ml

€13.00

Çmimi i rekomanduar

Floradix Kindervital Formulë Frutash është shtesë ushqimore e shijëshme për fëmijë i cili siguron kalciumin dhe 9 vitaminat e duhura. Kalciumi ka rëndësi të veçant në ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve normal, po ashtu ka rëndësi për funksionim normal të muskujve dhe sistemit nervor.

Floradix-Kindervital Formulë Frutash nuk përmban konzervues, alkool, ngjyrë dhe as shtesa sintetike. Po ashtu nuk përmban gluten, përbërës qumshti dhe laktozë.

MËNYRA E PËRDORIMIT

Fëmijët 3 - 6 vjeç: 1 x 10 ml në ditë, preferohet para ushqimit.

Fëmijët mbi 7 vjeç: 2 x 10 ml në ditë, preferohet para ushqimit.

Përmbajtja

Përzierje e koncentratit të frutave (51 %) nga: ekstrakti i rogaçit, uji, kajsia, ananasi, rrushi, frut pasioni, molla dhe limoni.

Ekstraktet ujore bimore (39 %): karrota (Daucus carota), bima anasonit (Pimpinella anisum), koriandri (Coriandrum sativum), hithër (Urtica dioica), bima purqarkut (Nasturtium officinale), spinaq (Spinacia oleracea), kamomil (Matricaria recutita). Kalcium laktat, kalcium glukonat, aromë natyrore, dendësues: miell guar / ksantan, vitamin C (acid askorbik), vitamin B3 (nikotinamid), vitamin E (d-alfa-tokoferol acetat), vitamin B2 (riboflavin natrium fosfat), vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid), vitamin B1 (tiamin hidrohlorid), vitamin A (retinil palmitat), vitamin D (holekalciferol), vitamin B12 (cijanokobalamin).


Gjithmonë lexoni udhëzimet e produktit para përdorimit dhe mos e tejkaloni dozen e rekomanduar. Shtesat ushqimore nuk janë zëvëndësues të ushqimit të rregullt ditor. Mbajeni larg fëmijëve.

 

 

Vlerat ushqyese në: 100ml në 10ml në 20 ml
Vlera energjike 667 kJ / 157 kcal 67 kJ / 16 kcal 133 kJ / 31 kcal
Yndyrna prej të cilave acide yndyrore të pangopura < 0,5 g
< 0,1 g
< 0,5 g
< 0,1 g
< 0,5 g
< 0,1 g
Karbohidrate prej tyre sheqerna 38 g
27 g
3,8 g
2,7 g
7,6 g
5,4 g
Proteina 0,5 g < 0,5 g < 0,5 g
Kripë 0,04 g < 0,01 g < 0,01 g
Përbërësit për:10 ml%RDA* /10 ml20 ml%RDA* / 20ml
Vitamin A (retinil palmitat) 200 µg 25 400 µg 50
Vitamin D (holekalciferol) 5 µg 100 10 µg 200
Vitamin E (d-alfa-tokoferol acetat) 6 mg 50 12 mg 100
Vitamin C (acid askorbik) 20 mg 25 40 mg 50
Vitamin B1 (tiamin hidrohlorid) 0,55 mg 50 1,1 mg 100
Vitamin B2 (riboflavin natrium fosfat) 0,7 mg 50 1,4 mg 100
Vitamin B3 (nikotinamid) 8 mg 50 16 mg 100
Vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid) 0,7 mg 50 1,4 mg 100
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 1,25 µg 50 2,5 µg 100
Kalcium (laktat, glukonat) 120 mg 15 240 mg 30
*RDA: Doza e rekomanduar ditore