Floradix Tabletat e Hekurit

Tableta me Hekur dhe Vitamina
Përmbajnë hekur organik (II) nga glukonati i hekurit, si dhe vitaminat B1, B2, niacinën, B6, B12, C, acidin folik dhe ekastrakte të bimëve

84 tableta

€16.00

Çmimi i rekomanduar

Floradix Tabletat e Hekurit përmbajnë hekur organik (II) nga glukonati i hekurit, si dhe vitaminat B2, B6, B12 dhe vitaminën C, ku të gjitha së bashku kontribuojnë në pakësimin e lodhjes dhe të plogështisë, si dhe ndikojnë në nxitjen e metabolizmit për prodhimin e energjisë së mjaftueshme ashtu që organizmi të mos ndjejë lodhje e plogështi. Vitamina B6 dhe B12 bashkë me hekurin e ndihmojnë formimin e qelizave të kuqe të gjakut si dhe të hemoglobinës, ndërkaq vitamina C e shton përthithjen e hekurit nga trakti tretës i organizmit.

Përmbajnë po ashtu edhe acid folik i cili është tejet i rëndësishëm në tremujorin e parë të shtatzënisë.

Floradix Tabletat përmbajnë hekur në formën e glukonatit të hekurit, i cili përthithet dhe shfrytëzohet nga organizmi në mënyrë më të shpejtë dhe më të lehtë sesa hekuri në formë të sulfatit të hekurit

Floradix Tabletat përthithen dhe shfrytëzohen nga organizmi në mënyrë të shpejtë dhe të lehtë

Floradix Tabletat sugjerohet t’i konsumojnë fëmijët e moshës parashkollore, adoleshentët (në veçanti vajzat në adoleshencë), shtatzënat, femrat që kanë menorragji (gjakderdhje jonormale me vëllim të madh gjatë ciklit menstrual), gjakdhënësit e rregullt të gjakut, personat e moshuar që vuajnë nga anemia e shkaktuar nga mungesa e hekurit.

MËNYRA E PËRDORIMIT

Floradix Tabletat sugjerohet t'i konsumojnë fëmijët e moshës parashkollore, adoleshentët (në veçanti vajzat në adoleshencë), shtatzënat, femrat që kanë menorragji (gjakderdhje jonormale me vëllim të madh gjatë ciklit menstrual), gjakdhënësit e rregullt të gjakut, personat e moshuar që vuajnë nga anemia e shkaktuar nga mungesa e hekurit.

TË RRITURIT DHE FËMIJËT MBI 12 VJEÇ: 2 herë në ditë nga 1 tabletë

FËMIJËT (3 - 12 vjeç): 1 tabletë në ditë.

Gjithmonë lexoni udhëzimet e produktit para përdorimit dhe mos e tejkaloni dozen e rekomanduar. Shtesat ushqimore nuk janë zëvëndësues të ushqimit të rregullt ditor. Mbajeni larg fëmijëve.


 

 

Vlerat mesatare:për 100 gdoza ditore (2 tableta)
Vlera energjike 1005 kJ / 237 kcal 11,2 kJ / 2,6 kcal
Proteina 16,0 g < 0,1 g
Karbohidrate 31,8 g 0,4g
Yndyra 1,0 g < 0,1 g
për 100 gdoza ditore (2 tableta)*NRV për dozën ditore
Hekur (glukonathekuri) 1252 mg 14 mg 100%
Vitaminë B1 (tiaminhidroklorid) 98,4 mg 1,1 mg 100%
Vitaminë B2 (riboflavin natrium fosfat) 125,2 mg 1,4 mg 100%
Nikotinamidë 1431 mg 16 mg 100%
Vitaminë B6 (piridoksinhidroklorid) 125,2 mg 1,4 mg 100%
Acid Folik 17,9 mg 200 μg 100%
Vitaminë B12 (cianokobalaminë) 223,6 μg 2,5 μg 100%
Vitaminë C (acid askorbik) 2683 mg 30 mg 38%
*NRV: Vlerat referente nutritive